středa 12. srpna 2015

España #1

Ahoj po opravdu dlouhé době. Mám pro Vás přichystaný článek o něčem, co mám moc ráda a každý rok se na to strašně těším. Mluvím o letní dovolené. Znáte ten příjemný pocit, když sedíte na pláži a můžete si užívat klid, pohodu a do toho Vám v pozadí šumí moře? Já ho přímo miluju! A válení se na pláži, opalování a koupání patří definitivně k mým nejoblíbenějším aktivitám léta. Letos jsem si tenhle speciální týden uživala ve Španělsku, konkrétně ve městě Calella, které leží na pobřeží Costa Brava. Do Španělska se letos chystám ještě jednou, ale až na podzim a na úplně jiné místo.

Hello after a really long time! I have prepared a post about something that I absolutely love, about something what I´m looking forward to every year. I´m speaking about the summer holidays! Do you know that amazing feeling when you´re sitting on the beach and you can enjoy the calm, contentment and you can listen to the soothing sound of the sea buzz? I absolutely love it! Hanging out on the beach and bathing are my favourite summer activities. This year I enjoyed this special week in Spain.More precisely in Calella that is on Costa Brava coast. I´m flying to Spain one more time this year but that will be another story.


Také jsem se podívala poprve do hlavího města Katalánska, Barcelony, do kterého se rozhodně chci jěště minimálně jednou vrátit. Na fotkách uvidíte podle mne ty nejzajmavější a nejslavnější místa. Protože jsme tam byli jen jeden den a procházeli jsme jí celkem rychle, tak jsme nestihli úplně všechno a také jsme nestihli prohlídky budov Gaudího, ale i tak, jsem si to neskutečně užila, protože toto město je opravdu dech beroucí. Má spoustu malých uliček a zákoutí s kavárnami v kolonizačním stylu. Někdy vám skoro přijde jako by se tam na chvíli zastavil čas když z hlavní rušné ulice vstoupíte do malé, tiché oazy klidu. 

I visited for the first time the main city of Catalonia, Barcelona. I would definitely love to come back at least one more time. On the pictures you will see the most famous places because we are tourist and we had only one day to discover this city. We had no time to visit the inside of Gaudí buildings but hopefully next time. I enjoyed this city so much! It is absolutely braeth taking. Barcelona has got a lot of tiny little streets and small coutyards with many cafeterias and restaurants. Sometimes you just thing that the time stoped for a moment when you see the diference between the main street and these coutyards because you enter to an oasis of calm. 


Ale teď už malá ochutnávka. Pokud budete mít k fotkám otázky nebo komentáře určitě za ně budu moc ráda! A taky budu moc ráda, když mi napíšete kam se chystáte nebo kde jste byli na dovolené Vy a jak se Vám tam líbilo. :)

But now some pictures. If you would have some questions to the pictures or coments I would appreciate it! And I would be also very happy when you would write me where did you spent your holidays and how did you liked them or where will you go. 











Zatim papa! Těším se příště! :-*
Bye bye! See you soon. :-*

Žádné komentáře:

Okomentovat